Familievakantie in Baden-Württemberg

In Baden-Württemberg beleeft u een familievakantie met afwisseling: natuur, uitstekende vakantieplaatsen, accommodaties, restaurants en belevenissen, helemaal afgestemd op ouderen en kinderen.

Beim Urlaub auf dem Bauernhof haben Kinder besonders viel Spaß.
Beim Urlaub auf dem Bauernhof haben Kinder besonders viel Spaß.

Met de ranger door het bos, op het water met de piraten of door de natuur op een paardenrug: de meeste kinderen – en hun ouders - worden gelukkig als zij buiten kunnen spelen en de natuur kunnen ontdekken. Het is niets belangrijker dan een geslaagde familievakantie. En in het veelzijdige landschap van Baden-Württemberg vind elk wat wils. Bijvoorbeeld in het Zwarte Woud: het aanbod bevat fiets- en wandelroutes voor ouderen met kleine en grotere kinderen. Zij kunnen door holle wegen klimmen, op een blotevoetenpad en door de bomen lopen en van molen tot molen wandelen. Rund het Meer van Konstanz hebben de vakantiegangers keuze uit talrijke fietsroutes voor iedere leeftijd. Bovendien het bloemeneiland Mainau, mooie musea en natuurlijk de zee, die uitnodigt om de zeilen en te zwemmen. Op de Schwäbische Alb kunnen families te voet of met de boot grotten ontdekken, de geschiedenis van het verlegen in het openluchtmuseum Neuhausen ob Eck en in tal van burchten ontmoeten en op de Donau of de Große Lauter met de kano paddelen op zwemen.

Naast de natuur heten ook de attractieparken in Baden-Württemberg de families van harte welkom. Bijvoorbeeld de Europa-Park in Rust, het grootste recreatiepark van Duitsland met meer dan 100 attracties, het speelparadijs Ravensburger Spieleland, het park Tripsdrill of het indoor-park Sensapolis.

Op veel plaatsen zijn musea ingericht op jonge geïnteresseerde jongs en meisjes en hebben tal van rondleidingen, programma’s en eigen tentoonstellingen opgenomen in hun assortiment. Voorbeelden hiervan zijn het Steiff Museum in Giengen, het Museum Ravensburger of het Mercedes-Benz Museum in Stuttgart.

Wenst u hulp bij de juiste keuze kijk dan in de brochure „familien-ferien in Baden-Württemberg“ – een folder met familievriendelijke aanbiedingen. Het predicaat “familievriendelijk” mogen de bedrijven en inrichtingen pas communiceren als zij aan de eisen voldoen en in een landelijke competitie de jury hebben weten te overtuigen. Boerderijen, campings, appartementen en sterren-hotels maken net zo deel uit van dit keurmerk als restaurants en attracties. Zelfs plaatsen en regio’s aan Bodenmeer, op de Schwäbische Alb en in het Zwarte Woud zijn „familievriendelijk.

Het signet familievriendelijke verondersteld meer dan een schommel in de tuin: de hele plaats moet positief ingesteld zijn tegenover families en een omvangrijk sport- en recreatieprogramma tonen. Een aspect hebben alle gecertificeerde bedrijven gemeen: de vakantiewensen van families worden serieus genomen. Het doel is een mooie vakantie voor iedereen.