Welkom in Stuttgart

Boeiend en mooi, extravert en charmant, traditioneel en toekomstig – Stuttgart is een stad met veelzijdigheid.

Bezienswaardigheden als het Mercedes Benz Museum en het Porsche Museum, twee actuele musicals en traditionele evenementen als het Cannstatter Volksfest en de kerstmarkt maken de hoofdstad van de provincie tot aantrekkingspunt voor gasten uit de hele wereld.

Galerijen en musea, een uitstekend operahuis en wereldberoemd ballet: de kunst heeft in Stuttgart veel ruimte. De Staatsgalerie en het Kunstmuseum Stuttgart presenteren eersteklas verzamelingen en tentoonstellingen in combinatie met bijzondere architectuur. Imposante burchten en kastelen nemen u mee op een reis door de tijd, moderne architectuur leid tot de toekomst. En de Weissenhofsiedlung in Stuttgart maakt heet uit van de geschiedenis van de architectuur.

Bent u op zoek naar culinaire  smaken kunt u terecht in de sterrenrestaurants en specialiteiten van de regionale keuken. En de wijnbergen tot in het centrum staan symbool voor de wijnbouw. Highlight: In het Stuttgarter Weindorf in het hart van de stad kan men de beste wijnen uit de regio in bijzondere sfeer proeven.

Op zoek na ontspanning? Stuttgart staat bekend voor zijn minerale bronnen en wellness baden.

U wilt ´avonds op stap? De kroegen, clubs en kleine en grote concertgebouwen creëren een bruisend night-life. Tussen cultuur en party, minerale bronnen en shopping: Stuttgart heeft voor ieder wat wils. Wij verheugen ons op uw bezoek!

Stuttgart