Baden-Baden – chic wereldbad in het Zwarte Woud

Landschappelijk mooi aan de voeten van het Zwarte Woud is deze stad van internationale kunst en cultuur gelegen. Doormiddel van het mediterrane flair en de exclusieve levensstijl wordt Baden-Baden tot paradijs voor iedereen, die van smaak op niveau houd.

Spa, Beauty, Wellness

2000 jaar geleden ontdekten de Romeinen de kracht van de 12 thermale bronnen in Baden-Baden en bouwden het eerste thermale bad. Tegenwoordig stroomt het heilzame water in de moderne Caracalla therme, 4000 qm welzijn en ontspanning. Sinds 135 jaren is het historische Friedrichsbad de plaats voor de exclusieve combinatie van romeinse badcultuur en Ierse bad traditie. Bovendien hebben talrijke spa- en wellnesshotels een breed aanbod van exclusieve en individuele arrangementen.

Kunst & cultuur

Culturele geneugte biedt het Festspielhaus, het op een na grootste opera- en concerthuis van Europa, bekend voor zijn geweldige akoestiek en eersteklas evenementen.

Tenmidden van de parken en tuinen van de „Lichtentaler Allee“ schittert het Museum Frieder Burda, gebouwd van architect Richard Meier uit New York. Door een glazen brug is de Staatliche Kunsthalle met het Museum Frieder Burda verbonden. De kunsthal toont internationale kunst van avant-garde tot de tegenwoordige tijd.

Het Fabergé Museum– wereldwijd het eerste en enige – toont meer dan 700 tentoonstellingsobjecten van Carl Fabergé.

Het traditionele Kurhaus Baden-Baden tot vandaag net als vroeger het maatschappelijke middelpunt van de stad. Betoverende bals en stijlvolle evenementen worden hier het hele jaar door gevierd. Het „mooiste casino van de wereld“ volgens Marlene Dietrich is tevens in het voormalige „Konversationshaus“ (conversatiehuis) gehuisvest. Gasten uit de hele wereld zijn welkom voor een rondje roulette, Black Jack of poker.

Festivals & evenementen

Baden-Baden is het hele jaar door feest, met internationale paardenraces, het internationale oldtimer-meeting in de kuurtuin, de romantische filharmonische concerten en de traditionele Christkindelsmarkt tegen het eind van het jaar.

Shopping at its best

Authentieke boetieks in de binnenstad en gezellige winkels in de Kurhaus-Kollonaden nodigen uit om exclusieve te shoppen. Liefhebbers van chocola zijn bij Confiserie Rumpelmayer en in het traditionele Kaffeehaus „Café König“ op het juiste adres. Voor de gourmets staan tal van uitstekende sterrenrestaurants met internationale gerechten en badische keuken te wachten. Het Baden-Badener Rebland bedoeld de liefelijke wijnregio zuidwestelijk van Baden-Baden en is aantrekkingspunt voor connaisseurs.

Puur natuur

Sinds meer dan 350 jaar zijn de parken en tuinen van de „Lichtentaler Allee“ een kunstwerk van bomen, bronnen en bloemen, omlijst van de mooiste monumenten van de Belle Epoque. De natuurliefhebbers vinden het fantastische uitzicht en tal van wandelwegen op de Merkurberg, 668 meter boven Baden-Baden.

Baden-Baden