Zwarte Woud

In het Zwarte Woud komen de bezoekers af op de natuur, traditionele gebruiken, regionale specialiteiten en een genezend klimaat. Een vakantie in het Zwarte Woud is divers. Bossen, rivieren, kloven, watervalletjes, weilanden, venen – alles aspecten van het Zwarte Woud. De ongerepte natuur wordt gecombineerd met traditionele gebruiken, wereldbekende regionale specialiteiten en een klimaat, waar gasten en kuuroorden van profiteren.

Vakantie in het Zwarte Woud: natuurlijk en traditioneel

Van Karlsruhe tot aan de Zwitserse grens strekt het Zwarte Woud zich uit. Het grootste bijeen gesloten middelgebergte in Duitsland is gekenmerkt door imposante bossen. De bomen staan hier zo vlak bij elkaar, dat het bos uit de verte wel „zwart“ lijkt.

Een koninkrijk voor natuurvrienden

Natuurvrienden zijn fans van het Zwarte Woud, wand het wil ontdekt worden: te voet, op de fiets, met de skiën. Duizenden kilometers fiets- en wandelwegen en mountainbike-trails wachten op gasten.

Traditionele vesper tijdens een vakantie in het Zwarte Woud

Van frisse lucht krijg je honger! Tot een echte „Schwarzwald-Vesper“ behoord natuurlijk een echte „Schwarzwälder Schinken“, berookt boven regionale kruiden. Een lekker vers brood erbij, een wijn uit de Kaiserstuhl of een bier van een regionale brouwerij. Hebt u meer zin in iets zoets, proef dan de “Schwarzwälder Kirschtorte“, gemaakt met kersen uit het Zwarte Woud en verfijnd met kersenlikeur.

Bewaarde traditie

In het Zwarte Woud meet de koekoek de tijd. De eerste koekoeksklokken werden reeds in de 18e eeuw in het Zwarte Woud gebouwd. In Triberg kunt u de grootste koekoeksklok ter wereld bezichtigen. De “Bollenhut” is het kenmerk van het Zwarte Woud. De hoed met de drie rode pompons is thuis in de gemeentes Goedacht, Wolfach-Kirnbach en Hornberg-Reichenbach.

Vakantie in het Zwarte Woud: genezend en ontspannend

Nergens elders in Baden-Württemberg zijn er zo veel kuuroorden dan in het Zwarte Woud. In 19 thermaal baden, negen minerale baden en in de veenbaden van Bad Peterstal-Griesbach en Bad Rippoldsau-Schapbach kunt u ontspannen en nieuwe energie opdoen.

Zwarte Woud