Zwabische Alb

De Zwabische Alb presenteert talrijke cultuur- en vrijetijd activiteiten en wellness-arrangementen voor uw gezondheid en welzijn. Wandelen, molens bezichtigen, spookjesachtige kastelen ontdekken, regionale producten genieten – vakantie op de zwabische Alb is veelzijdig.

Puur natuur – de Zwabische Alb

Het „biosfeerreservaat“ Schwäbische Alb laat de natuur van de Alb leven. Meer dan 2.000 kloven als de Bärenhöhle bei Sonnenbühl nodigen uit tot een reis in het verleden. Het landschap van het natuurpark Obere Donau beschikt over 13.000 kilometer wandelwegen. Het Donautal is tevens bekend bij klimmers en kanovaarders.

Van burchten, kastelen en fossielen

De Zwabische Alb is een van de regio’s in Duitsland met de meeste burchten en kastelen: de imposante Burg Hohenzollern, het romantische Schloss Lichtenstein, de middeleeuwse Stauferburg. Wenst u nog langer terug in de tijd: in de geologie-musea zijn vondsten uit de oertijd en het begin van de mensheid geëxposeerd.

Ostalblamm en Albbüffel – culinaire specialiteiten van de Alb

De zwabische Alb is culinaire traditie: Alblamm, Albbüffel, Alblinsen, Albschnecken – men is bekend voor het buitengewone.

Ontspannen en bijkomen

Geest en ziel in een evenwicht brengen – het is mogelijk met behulp van de thermaal baden, wellnesshotels en faciliteiten op de Schwäbische Alb. In Bad Urach en Beuren.

Zwabische Alb