Taubertal

„Das Liebliche Taubertal“ het liefelijke Taubertal – culinair, cultureel, natuurlijk. Fietsen, wandelen, regionale wijnen en gerechten – het Taubertal is een dal om te genieten.

Met wandelstok en fiets door het liefelijke Taubertal

Het idyllische landschap van het Taubertal kan men op zijn gemak met de fiets of te voet beleven. De „Klassiker-Radweg“ verloopt via drie dagetappes van Rothenburg ob der Tauber naar Wertheim. Wandelaars hebben de keuze uit verschillende meerdaagse wandelingen, bijvoorbeeld de Panoramawanderweg Taubertal. De bekende pelgrimsroute Jakobsweg leid op 170 kilometers door het Taubertal.

Belevenis voor de smaak

De Tauberforel is de vinden in de kleine wateren van het Taubertal. Zelf vissen of in een van de restaurant geserveerd krijgen – het is een belevenis voor de smaak. Ook het Taubertäler lamm moet men eens proeven. Erbij een lekker glaasje Wijn - Müller-Thurgau, Silvaner, Schwarzriesling, Dornfelder of de autochtone wijnsoort Tauberschwarz. Vier brouwerijen zoals Distehlhäuser of Spessart Brauerei produceren specialiteiten als Winterbock en Landbier.

Cultuur puur in het Liebliche Taubertal

Middeleeuws flair genieten – bijvoorbeeld tijdens een rondleiding door Bad Mergentheim of het indrukkwekkende Deutschordensmuseum. Burchten, kastelen en musea brengen de bezoeker terug in de tijd: Het waterkasteel Unterschüpf, het klooster Bronnbach, het glasmuseum in Wertheim en de barokke kerk in Gerlachsheim. Een wandeling door het middeleeuwse stadje Rothenburg ob der Tauber is verplicht – het wereldwijd bekende stad is een populaire bestemming van reizigers.

Taubertal