Regio Stuttgart

Inspirerend, opwindend, veelzijdig – de regio Stuttgart vervuld alle wensen omtrent cultuur, sport, kunt, eten en dringend en activiteiten voor uw vrije tijd.

Kunstmuseum in Stuttgart
Kunstmuseum in Stuttgart

Diversiteit in Stuttgart, de hoofdstad van de deelstaat

De regio Stuttgart, gelegen tussen heuvels, wijnbergen, bossen en weiden biedt een gevarieerd actiefprogramma voor iedereen: fietsen op de Radel-Thon-Route of langs de rivieren Neckar en Rems, Downhill biken midden in de stad, wandelen op een van de vier wandelwegen in Stuttgart of paddelen op de Neckarkanäle in Esslingen.

Omvangrijk cultuurprogramma

Puur cultuur: De Staatsgalerie, het nieuwe Kunstmuseum am Schlossplatz, Porsche- en Mercedes-Benz-Museum, Weißenhofsiedlung. Wereldbekend zijn het Stuttgarter Ballet en de Stuttgarter televisietoren. Zeker bezoeken moet u het Residenzschloss in Ludwigsburg met pracht en praal, de middeleeuwse binnenstad van Esslingen en Schloss Solitude. Het Schiller-Nationalmuseum Marbach en het openluchtmuseum Beuren gaan met u terug in de tijd.

Regio om tot rust te komen

Op Budapest na heeft Stuttgart de hoogste intrede van mineraalwater van Europa. In LEUKE, in de minerale baden van Bad Berg en Bad Canstatt brengt u lichaam, geest en ziel in evenwicht. Ook het Merkel´sche Bad in Esslingen, de Panorama Therme Beuren en het Quadrium Wernau staan bekend voor hun wellness-faciliteiten.

Culinair genieten

Culinair genieten staat in de regio Stuttgart voor op: zogenaamde „Besenwirtschaften“ (seizoensgebonden geopende kleinere restaurants bij de wijnboer) waar de eigen wijnen gecombineerd worden aangeboden met zwabische specialiteiten tot sterrenrestaurants op gourmet-niveau. De wijnen uit de regio kan men in de nazomer in gezellige sfeer buiten genieten. Jaarlijks nodigt het Stuttgarter Weindorf uit. De markthal in de stijl van de art nouveau presenteert Trollinger, Riesling en co.

Regio Stuttgart