Odenwald

Tot rust komen in de Odenwald  tijdens een wandelen door de landschap of culturele activiteiten.

Natuurparadijs Odenwald

Het natuurparadijs Odenwald nodigt uit om de fietsen en te wandelen op tal van wegen. Op de fiets via de Drei-Täler-, Grünkern- of Skulpturen-Radweg langs riviertjes en door valleien. Een- of meerdaagse wandelroutes leiden door beukenbossen en prachtig landschap. Vissen aan de Hollersee, kano varen op de Neckar, klimmen in een van de drie regionale klimtuinen of op zoek naar nieuws in het natuurpark Neckartal-Odenwald – breng een bezoek aan de natuur.  

Culturele highlights in burchten en kastelen

De sporen van Götz von Berlichingen volgt men tijdens een bezoek aan Burg Hornberg tussen Heilbronn en Heidelberg. Het romaanse Schloss Zwingenberg brengt de bezoeker tevens terug in de tijd. Vlak achter de burcht strekt zich de „Wolfsschlucht“ uit en nodig uit voor een wandeling.

Van groene halfrijpe spelt tot lamm

De koks in de Odenwald zijn trots op hun regionale specialiteiten. Verschillende weken in het jaar kan er thematisch worden gesmuld – aardappel-, lamm-, groene halfrijpe spelt-, of wild-weken wisselen af met de daslook-dagen. En na het eten hoort er een Odenwälder Kräuterwurz (kruidensnaps) bij.

Odenwald