Kurpfalz

Het idyllische landschap en de culturele attracties in de Kurpfalz kan men op vele wijzen genieten: tijdens een fietstour op de heuvels van de nabije Odenwald, tijdens een bootrondvaart op de Neckar tot aan de monding van de Rhijn of tijdens een wandeling door het gezellige Ladenburg. Cultuur en activiteiten voor ieder wat wils.

Door de Kurpfalz op de fiets

Een uitgestrekt wegennet staat voor de fietsers klaar. Toeren door de Odenwald, uitjes op de fietswegen langs de Neckar of door de Rhijnvlakte – de Kurpfalz heeft het allemaal. Als daguitje geschikt is de „Kurpfalz-Route“: van Speyer via de Rhijnvlakte en het Schwetzinger Schloss door historische plaatsen en aspergevelden naar het romantische Heidelberg.

Getuigenissen uit het verleden

Cultureel geïnteresseerde gasten moeten zeker een bezoek aan de prachtige tuinen en schitterende kastelen brengen. De wel meest bekende kasteelruïne in Heidelberg is net zo een bezoek waard dan het barokke Schloss Mannheim en de tuinen van Schloss Schwetzingen.

Culinaire specialiteiten

De meest bekende specialiteit uit de regio Kurpfalz is de asperge. Geserveerd word hij meest met een kalfsschnitzel of pannenkoeken. Wijn hoort er natuurlijk ook bij – geniet van een Glas Riesling of Grauburgunder van de badische Weinstraße.

Shoppingbelevenis

De Kurpfalz is een winkelparadijs. Vooral in de steden Heidelberg en Mannheim kunnen shoppingfans uitmuntend genieten. In kleine boetiekjes en grote warenhuizen snuffelen, „auf den Planken“ in Mannheim winkelen of door de „Hauptstraße“ in Heidelberg flaneren – winkelen in de Kurpfalz is plezier.

Kurpfalz