Hohenlohe

In kastelen, kerken en pittoreske steden kunt u onbekende hoekjes ontdekken en in de bossen tot rust komen. Hohenlohe heeft de een recht op genotregio.

Originele cultuur, landschappen tussen de rivieren Jagst, Kocher en Tauber

Het hart van de regio in het noordoosten van Baden-Württemberg is de voormalige graafschap Hohenlohe. De rivieren Kocher en Jagst staan symbool voor de levenskwaliteit van de regio, perfect te verkennen met de fiets of kano. Breng een bezoek aan de burchten, kapellen en steden. De oorspronkelijke omgeving van de Hohenloher Ebene heeft het contrast tot de wijnbergen van het Kochertal.

Hohenlohe: kwaliteit met traditie

Zorgvuldigheid en strenge ijzen zijn de basis voor het succes bij het fokken van het „Schwäbisch-Hällische Landschwein“. Deze varkenssoort was bijna verdwenen tot de „Bäuerliche Erzeugergemeinschaft Schwäbisch Hall“ het doel creëerde het behoud van deze ras te garanderen. Het vlees van deze ras varken is bijzonder zacht. In de 18e eeuw werd het "Boeuf de Hohenlohe“ zelfs in de markthal van Parijs verkocht.

Inmiddels volg de fokkerij van deze runderen strenge ijzen: uitsluitend grasland in de zomer, open stallingen en regionale voeding in de winter.

Ontdekkingen in het Jagsttal

Boven de Jagst troont Schloss Langenburg, een attractie voor cultuurfans, tuinliefhebbers en oldtimer enthousiaste. De oorsprong van het kasteel is in de tijd van de Staufer. De graven van Hohenlohe hebben de burcht met een renaissance-hof en prachtige tuinen gebouwd. In dit gebouwd is ook „Deutsche Automuseum Schloss Langenburg“ met meer dan 60 zeldene tentoonstellingsobjecten te vinden.

Kloster Schöntal behoord tot de mooiste barokke kloosterhoven in Duitsland. Het trappenhuis met een golvend gevormde trapleuning en de prachtige plafondschilderijen zijn kenmerkend voor het rococo. Slechts enkele kilometer verder – in Jagsthausen – leefde Götz von Berlichingen tijdens zijn kinderjaren. Beroemd werd hij door het werk van Goethe. Jaarlijks brengen de “Jagsthauser Burgfestspiele” het verhaal van “Götz von Berlichingen” op het toneel.

Luxe-Wellness en alomvattende gezondheid

Het luxehotel Friedrichsruhe is gelegen midden in het bos van de Hohenloher Ebene. Het voormalige jacht-kasteel van de graven van Hohenlohe werd tot een refugium hervormd. Tegenwoordig biedt het een park met oude bomen, een golfterrein en een gevarieerd aanbod van wellness-arrangementen. Bent u op zoek naar bijzondere cosmetica, bent u in Friedrichsruhe op het juiste adres: de producten van “SanVino” maken gebruik van de bestanddelen van wijn en druivenpitten.

Hohenlohe