Heilbronner Land

Vakantie in het Heilbronner Land – betekend kunst, cultuur en culinair in een oud cultuurlandschap tussen natuurpark en plateauwijnbergen.

Altstadt von Bad Wimpfen
Altstadt von Bad Wimpfen

Genieten in dé roodwijnregio van Duitsland

Tussen Lauffen en Gundelsheim in het Neckartal, van Zabergäu tot in het Weinsberger Tal groeit meer dan de helft van de wijnen van Württemberg – erbij behoren Duitse premiumwijnen met internationale glorie.

Sportief actief in het Heilbronner Land

Wandelen of fietsen – sportieve gasten hebben in het Heilbronner Land tal van mogelijkheden om te sporten. De heuvelrug van het landschapspark Stromberg-Heuchelberg en de Schwäbisch-Fränkischer Wald zijn dé regio´s met fiets- en wandelroutes. Langs de rivieren Kocher, Jagst en Neckar is het dan wel iets rustiger. Ideaal voor mensen met een gemiddelde conditie zijn de wijnbergen van Zabergäu en Weinsberger Tal.

Het eldorado voor fietsers is het Heilbronner Land: Neckartal- en Kocher-Jagst-Radweg, Burgenstraßen- en Kraichgau-Hohenlohe-Weg zijn allemaal langeafstands-fietspaden.

Cultuur puikbest

Het Heilbronner Land is rijk aan burchten en kastelen. Traditionele steden als Heilbronn, Weinsberg en het historische Bad Wimpfen nodigen uit de geschiedenis en verhalen tijdens een rondleiding te luisteren.

Het land van dichter en denker verzameld tevens historische steden als Brackenheim en het Theodor-Heuss-Museum, het Hölderlinzimmer in Lauffen en Cleversulzbach.

Wel vijf openluchttheater, voorop de Burgenfestspiele Jagsthausen, presenteren cultuur onder de sterrenhemel. In de stad Heilbronn brengt men een bezoek aan het

Württemberger Kammerorchester, het Theater Heilbronn of de Kunsthalle Vogelmann.

Wellness en gezondheid in het Heilbronner Land

Stoombaden, subtropische zwembaden, grotten en minerale baden – gezondheid en wellness hebben in het Heilbronner Land een lange traditie. Laat u verwennen in RappSoDie (Bad Rappenauer Sole- und Saunaparadies), in het Sole-Heilbad Bad Wimpfen, het Soleo Heilbronn of in het Aquatoll Neckarsulm.

Heilbronner Land