Bodenmeer

Vakantie aan het Meer van Konstanz betekend ontspanning: cultuur, sport, wellness, natuur, eten en drinken – het „zwabische meer“ garandeert vakantie feeling. Natuurlijk is het Bodenmeer voornamelijk een paradijs voor watersporters. Surfen, zeilen, zwemmen – tussen de landschappen van de Alpen biedt te regio alle voorzieningen voor een veelzijdige en ontspannende actiefvakantie.

Smullen aan het Bodenmeer

Verplicht bestanddeel van iedere vakantie aan het Bodenmeer zijn „Felchen“ (de grote marene) – de meest bekende en geliefde vis uit het Bodenmeer. In de lokale horeca serveert men erbij een glas Müller-Thurgau – een wijn uit de regio met dank aan het zachte klimaat. Een highlight zijn in augustus en september de wijnfeesten langs de zee. Het achterland staat bekend voor zijn fruitteelt. Appels van de Bodensee zijn bekend voor hun kwaliteit en tijdens de oogst direct bij de boeren te koop.

Kunt en cultuur

Sommige attracties zijn het bloemenmeer op het eiland Mainau, het UNESCO-werelderfgoed eiland Reichenau en de historische staanderbouwen in Unteruhldingen.

Regio van het welzijn

Hebt u even genoeg van sport en activiteiten, kom dan tot rust. Talrijke wellnesshotels zijn gelegen direct aan het water. Tijdens een bezoek aan de sauna of een „Hot Stone“-massage kunt u van het uitzicht op het blauwe meer en de Alpen genieten.

Bodenmeer